Helyi idő:
Budapest:
Los Angeles:
New York:
Keresés a Hírlapban
Olvasóink figyelmébe
Slideshow image
Nyomtatott kiadás
Árfolyamok
1 dollár
226
forint
1 euro
296
forint
1 euro
1,30
dollár
2012. április 1. vasárnap - 2012. április 7. szombat
>>> Fókuszban
 
Húsvét
Jézus szenvedése orvosi szemmel
„Útált és az emberektől elhagyott volt, fájdalmak férfija és betegség ismerője! Mint aki elől orcánkat elrejtjük, útált volt; és nem gondoltunk vele. Pedig betegségeinket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől! És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg.” (Ézsaiás 53,3-5, Károli Gáspár fordítása)
 
A doktor bukott
Lemondott a köztársasági elnöki posztról Schmitt Pál --- Schmitt Pál parlamenti beszéde
"Isten akarata és az önök bizalma nagy feladat elé állított. Az államfő kifejezi a nemzet egységét. Ez a rendelkezés számomra azt jelenti, hogy jelen helyzetben kötelességemnek érzem, hogy szolgálatomat befejezzem, elnöki mandátumomról lemondjak" - mondta Schmitt Pál. Arról is beszélt, hogy fellebbez a Semmelweis Egyetem szenátusának döntése ellen, amellyel a testület megvonta doktori címét. Schmitt Pál életrajza
Lemond a Semmelweis Egyetem rektora
A Schmitt Pál doktori címét visszavonó szenátusi és doktori tanács döntésével azonosul, az eddigi lépésekért vállalja a felelősséget - közölte Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora és bejelentette: azonnali hatállyal távozik az intézmény éléről.
hun Otthon
usa Itthon
world Világ
 
Szemtől szembe
Orbán Viktor interjú a Washington Postnak
Szó esik a gárdáról, az Amerikához főződő viszonyról, arról, hogy semmi baj sincs azzal, hogy egykori Fidesz-tag vezeti a Médiahatóságot, és Orbán azt sem tagadja, hogy Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal elnöke a barátja. Az interjú a Washington Postban
 
Mérce
Kövér: az IMF játszik Magyarországgal
Botrányosnak tartja Kövér László, hogy a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatandó hiteltárgyalásokat politikai követelésekkel kötik össze. "Ha az IMF tud kölcsönt adni Nigériának vagy Csádnak, Magyarországnak is hitelt kell nyújtania" - mondta. IMF: nincs időpont a hiteltárgyalások megkezdéséről
 
Alkusz
Pang a budapesti tőzsde
Utoljára kilenc éve, 2003-ban regisztráltak olyan alacsony márciusi részvényforgalmat a pesti tőzsdén, mint az elmúlt hónapban - írja a Napi. A tőzsde azonnali részvénypiacán mindössze 395 milliárd forint értékű kötésről számoltak be a brókercégek, pedig nem is olyan rég rendszeresen ezer milliárd forint feletti havi forgalmat mértek.
 
Erő
Világraszóló teljesítményt hozott össze a forint
A forint az elmúlt három hónapban 6,7%-kal értékelődött fel, ekkora negyedéves szárnyalást 2009 második negyedéve óta nem produkált. Ezzel a teljesítményével a második helyen végzett a lengyel zloty mögött a világ devizái között.
 
Kétkerék elég
Létrejön a világ első biciklivárosa
Biciklis paradicsom lesz egy amerikai kisvárosból: Gastonban kizárólag kerékpárral és gyalog lehet majd közlekedni. Ez az első lépése annak a programnak, amely az egészséges életmód mellett a kőolajtól való függetlenedést hivatott népszerűsíteni az Egyesült Államokban.
 
Mobilország
Csúcsot döntöttek az autógyártók Amerikában
Szinte minden autógyártó rekordot döntött márciusban, az elemzők szerint 2008 óta nem volt ilyen jó negyedéve a szektornak, a korábbi trend azt mutatja, hogy a szektor feltámadása nem csak a szerencsének köszönhető, a vásárlók úgy látszik egyre inkább hajlandók nagyobb kiadási döntéseket is meghozni.
 
Diák
Hét halott a kaliforniai keresztény egyetemen
Hét ember életét vesztette, három pedig megsérült abban a támadásban, amelyet a kaliforniai Oaklandben fekvő Oikos Egyetemen hajtottak végre. A koreai származású merénylőt intenzív hajtóvadászat után, egy bevásárlóközpontnál fogták el. Állítólag beilleszkedési problémái voltak.
 
Kevesebb bukás
Több mint egy tucat bank ment csődbe az idén - eddig
Egy bank ment csődbe a múlt héten az Egyesült Államokban, az idén bezárt bankok száma ezzel 16-ra emelkedett. Az állami betétbiztosítási alap (FDIC) szerint a csődhullám két éve tetőzött; a bezárt bankok száma 2010-ben 157-re nőtt az egy évvel korábbi 140-ről. Tavaly összesen 92 bank ment csődbe.
 
Szomorú emlék
Húsz éve kezdődött a második világháború utáni legvéresebb európai konfliktus, a boszniai háború
Az 1992-től 1995-ig tartó vérontásban több mint 100 ezer ember halt meg, a 4,4 milliós országban másfél millió ember vált földönfutóvá.
 
Ami számít
Mitől függ a boldogság?
A skandináv államokban a leginkább, Sierra Leonéban és Togóban a legkevésbé boldogok az emberek az első világszintű boldogságjelentés szerint, amely alapján Magyarország a 96. helyen áll a több mint 150 országot tömörítő összeállításban.
 
Végső megoldás
Athén: egyre többen vetnek véget az életüknek adósságaik miatt
„Eladósodtam, nem bírom tovább. Nem akarom, hogy a gyermekeimnek is az én terheimet kelljen nyögniük”, kiáltotta a szemtanúk szerint az idős férfi Athénban a Parlament előtti téren, majd elővett egy fegyvert és főbe lőtte magát.
 
Sok
Kína rekordot döntött mobiltelefonok számában
Egymilliárd fölé emelkedett a mobiltelefont használók száma Kínában - jelentette az ipari és informatikai minisztérium. Az év első két hónapjában 20 millió 670 ezerrel bővült a mobil-előfizetők köre, s ezzel számuk meghaladta az 1 milliárdot, vagyis rekordot ért el.
A publikálásra szánt cikkeket küldje az editor@amhir.com címre!
A publikálásra szánt cikkeket küldje az editor@amhir.com címre!
Angol és/vagy magyar nyelvű újságírók, szerkesztők jelentkezését várjuk az elektronikus kiadás mellékletéhez. Jelentkezzen az editor@amhir.com címen!
Personality and Handwriting - Graphology
AMHir© 2007-2013