Helyi idő:
Budapest:
Los Angeles:
New York:
Keresés a Hírlapban
Olvasóink figyelmébe
Slideshow image
Nyomtatott kiadás
Árfolyamok
1 dollár
245
forint
1 euro
310
forint
1 euro
1,27
dollár
2012. január 8. vasárnap - 2012. január 14. szombat
>>> Amerikai magyarság: hírek-események
Mágnás Miska (2012) Los Angelesi magyar színház előadása
A Szoboszlai Sándor Dél Kaliforniai Magyar Színház 2012 jan. 14-én bemutatta a Mágnás Miska c. darabot a Hollywoodi Nine O'Clock Players színházban.
A darabot rendezte: Maxim András. Producer: Szoboszlai Sándor. Zenei felvétel: Budapest Chamber Sinfonietta, Veér Csongor vezénylétével. Koreográfus: Kiss Éva, Díszlet: ifj. Varsányi Csaba. Hangmérnök: Érseki Emőke
>>> Fókuszban
 
Ultimátum
Orbánnak egy hete van visszavonulni
Az Európai Bizottság szerdán súlyos intést küldött Magyarországnak: három törvény visszavonását várják, továbbá a rossz magyar költségvetés miatt elvehetik az EU-s támogatásokat. A jegybanktörvény, a bírók korai nyugdíjazása és az adatvédelmi ombudsman leváltása tarthatatlan Brüsszel szerint, a jövő héten mindhárom ügyben kötelezettségszegési eljárás indulhat Magyarország ellen. A kormány "alaposan megfontolja az EB vizsgálatának eredményét" --- Az utolsó előtti pillanatban rántotta el a kormányt a Fidesz --- Mi történik, ha az unió megbünteti Magyarországot? --- Miért fordult ellenünk Európa? --- A Jobbik szerint ki kellene lépni az Európai Unióból
 
Közelebb a véghez
A Végítélet óráját egy perccel előbbre állították
A Bulletin of the Atomic Scientists nevű, Nobel-díjas tudósokat tömörítő szervezet egy perccel előreállította a Végítélet óráját, így az most éjfél előtt öt percet mutat. A szimbolikus időmérő szerkezetet 1947-ben építették meg a Manhattan-tervben dolgozó atomtudósok, és az állása azóta azt jelképezi, hogy milyen közel jutott az emberiség ahhoz, hogy kipusztítsa saját magát. Az óra előreállítását most azzal indokolták, hogy a globális felmelegedés elleni harcban nem sikerült szinte semmilyen eredményt felmutatniuk a világ vezetőinek, és a nukleáris fegyverek helyzete is kezd aggasztóvá válni.
 
Boldog születésnapot
70 éves a világ legokosabb embere
Ha száz embert megkérdeznénk, ki a legokosabb élő ember ma a világon, kilencven biztosan Stephen Hawking nevét vágná rá, és a maradék nagy része is valami olyasmit mondana, hogy az a híres, robothangon beszélő tolószékes fizikus. Hawking zsenialitása éppen abban rejlik, hogy az elméleti munkái mellett, amelyeket talán ha pár ezer ember ért meg teljes mélységükben a világon, a tömegeket is meg tudja szólítani.
hun Otthon
usa Itthon
world Világ
 
Egyedül
Uniós zászlót égetett a Jobbik
A Jobbik elnöke szerint az országnak ki kell lépnie az EU-ból, a kérdésről pedig népszavazást kell tartani. Vona Gábor Barossonak azt üzente, „ha beteszi a lábát az országba, akkor „megtekerik az orrát és karikás ostorral fogják kizavarni”. Feljelentést tesz a rendőrség a Jobbikos zászlóégetés miatt
 
Ügy
Komoly hullámokat vetett Schmitt Pál plágium-ügye
A hvg.hu írásában Schmitt Pált doktori munkájával kapcsolatban plágiummal vádolta meg; mint írják, összehasonlítások alapján a köztársasági elnök disszertációjának nagy része megegyezik egy bolgár sportkutató tanulmányával. A Köztársasági Elnöki Hivatal a leghatározottabban visszautasította a plágiumvádat.
 
Vélemény
Ipsos: a lakosság 84 százaléka szerint rossz irányba tart az ország
Az Ipsos megállapításai szerint mind a kormány, mind az ellenzék teljesítményéről "lesújtó véleménye" van a választóknak: egy százfokú skálán mindössze 19-19 pontra értékelik ezeket.
 
Huzavona
IMF: Magyarországnak kell először bizonyítani
Még az IMF-hitelről szóló tárgyalások kitűzését is feltételhez kötötte Magyarország számára az IMF vezérigazgatója. Christine Lagarde szerint az IMF csak akkor áll szóba Magyarországgal, ha az "kézzel fogható" lépéseket tesz a stabilitásért, és az EU-val is kibékül. Orbán: Nem politikai véleményre, hanem érvekre van szükségünk
Magyarország kész megvitatni az Európai Unió (EU) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kifogásait az új alaptörvényével szemben, de érveket vár, nem pedig politikai véleményt - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök.
 
Leépítés
Több mint 6700 embert bocsátanak el a közszférából
A legtöbb dolgozót, több mint 2300-at a kormányhivataloktól kell elküldeni. A rendelkezés szerint a kormány az idei költségvetési hiánycél teljesítése és a hatékonyan működő állam kialakítása érdekében döntött a leépítésekről.
 
Elszállt
Szabálytalanul kapott százmilliárdot a Malév
Jogellenesen kapott a Malév mintegy százmilliárd forintnyi állami támogatást, döntött az Európai Bizottság, amely egyben felszólított a pénz visszafizetésére. A döntés az állami légitársaság végét jelentheti.
 
Olajfaló
Itt a 424 forintos benzin
Emeli bruttó 10-10 forinttal a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., ezzel mindkét üzemanyag ára új történelmi csúcsot ért el. Az emeléssel a benzin átlagára 422-424 forintra, a gázolajé pedig 443 forintra nő.
 
Aggodalom
Radikális irányváltást szorgalmazott Bajnai
Szétvert demokrácia, államcsőd felé sodródó gazdaság, szétszakadó társadalom és Európából kifelé haladó Magyarország másfél év jobboldali kormányzásának mérlege Bajnai Gordon szerint. A volt kormányfő azt írja: a pályát, amelyen Magyarország halad, radikális irányváltással, késlekedés nélkül módosítani kell.
 
Asztalhoz
Orbán: részünkről nincs előfeltétele az IMF-tárgyalásoknak
A miniszterelnök szerint eddig egyetlen olyan érv sem hangzott el a magyar gazdaságra vonatkozó jogszabályokkal kapcsolatban, amely miatt a parlamentnek e törvények közül bármelyiket is módosítania kellene. A kormány azonban minden meglátásra nyitott. Orbán Viktor-interjú: a fele sem igaz?
 
Minden kiderül
Akik ezt művelték, nem emberek, hanem vademberek
A felvételen négy amerikai tengerészgyalogos állja körbe agyonlőtt afgán férfiak holttestét, majd viccelődve, győzelemittasan levizelik őket. Az eset hatalmas felháborodást keltett Afganisztánban, az amerikai kormánynak pedig van miért mentegetőznie.
 
Jelölt
Romney nyert New Hamshire-ben
A CNN adatai szerint a volt massachusettsi kormányzó a voksok 36 százalékát szerezte meg, a második helyen Ron Paul texasi képviselő áll 23, a harmadikon pedig Jon Huntsman volt utahi kormányzó 18 százalékkal. Romney az első republikánus jelölt, aki mindkét nyitó államot, Iowát és New Hampshire-t is meg tudta nyerni egymás után.
 
Távirányítás
Az USA légierejének harmada robot
Emlékszünk még arra, amikor a katonaság emberi lényeket rakott a repülőgépek pilótafülkéibe? Még mindig csinálják ezt, de már jóval kisebb mértékben - írja a Wired az Amerikai légierő jelenlegi állapotáról. A Danger Room által idézett új kongresszusi jelentés szerint mára drónok teszik ki a légierő 31 százalékát.
 
Új definíció
Az amerikai igazságügyi minisztérium kibővítette a nemi erőszak fogalmát
83 év után először módosított a nemi erőszak fogalmán az Egyesült Államok szövetségi nyomozóhivatala, megerősítve, hogy erőszakot nemcsak nők, hanem férfiak és fizikai védekezésre képtelen más áldozatok ellen is el lehet követni.
 
Minősítgetnek
Leminősítették Franciaországot és Olaszországot
Franciaország elveszíti legjobb, AAA besorolását az S&P hitelminősítőnél, jelentette a Reuters. A Daily Telegraph tudósítása szerint Olaszország hitelminősítő osztályzatát két fokozatta rontotta a Standard and Poor's.
 
Felkelés
Dezertőrökből alakult hadsereg Szíriában
A dezertőrökből alakult új fegyveres erőhöz állítólag mintegy 40 ezer katona állt át az Aszad-rezsim elleni tiltakozó megmozdulások március közepi kezdete óta, s alakulatai számos műveletet hajtottak már végre a kormányzat reguláris hadserege ellen.
 
Veszélyes munkakör
Atomtudóst robbantottak fel Iránban
A 32 éves Musztafa Ahmadi-Roshan az olajiparban diplomázott, majd a natanzi urániumdúsító üzem egyik részlegének vezetője lett. Az utóbbi években több iráni atomtudós is gyilkosság áldozata lett, amellyel Irán Izraelt és az USA-t vádolja.
 
Melegség
Hol marad a híres orosz tél?
Az idei oroszországi tél furcsaságait jól tükrözi, hogy január közepéig még az északi Néva folyó sem fagyott be, a kalinyingrádi régióban pedig nyílnak a tavaszi virágok.
 
Lejtmenet
Londoni elemzők négy negyedévi euróövezeti recessziót jósolnak
A JP Morgan bankcsoport londoni befektetési részlegének világgazdasági prognózisa szerint a ház közgazdászai az eddigi adatok alapján úgy gondolják, hogy az euróövezeti gazdaság teljesítménye a tavalyi utolsó negyedévben csökkenni kezdett. A cég új előrejelzése szerint a recesszió 2012 harmadik negyedévének végéig eltart.
 
Biztos hely
Történetében először negatív hozam mellett adott el kincstárjegyet Németország
Befektetők az ideges euróövezeti piaci hangulat közepette igyekeznek biztonságosnak tartott eszközökbe fektetni pénzüket. Egyes esetben, így a német aukción tapasztaltak szerint még fizetni is hajlandóak a befektetők, hogy a német állam őrizze pénzüket.
 
Irány
Kétharmados többséget szereztek az iszlamisták Egyiptomban
A Hoszni Mubarak elnöksége idején betiltott Muzulmán Testvériség egyértelmű győztese annak, hogy februárban példátlan tömegtüntetésekkel megdöntötték Mubarak több mint három évtizedes hatalmát. Az iszlamista mozgalmak közel kétharmados többsége nagy riadalmat kelt a liberális egyiptomi pártok, valamint a keresztény közösség soraiban.
A publikálásra szánt cikkeket küldje az editor@amhir.com címre!
A publikálásra szánt cikkeket küldje az editor@amhir.com címre!
Angol és/vagy magyar nyelvű újságírók, szerkesztők jelentkezését várjuk az elektronikus kiadás mellékletéhez. Jelentkezzen az editor@amhir.com címen!
Personality and Handwriting - Graphology
AMHir© 2007-2013